Casa Francesco – centru de recuperare pentru victimele violenței domestice

Construit cu sprijinul financiar al Fundației Medicor din Liechtenstein și echipat cu ajutorul organizațiilor „Friends of Lărguța” și „Hilfswerk” din Liechtenstein, adăpostul pentru victimele violenței domestice este pe cale să-și deschidă protector ușile.

De-a lungul activității noastre în cadrul Fundației YANA, ne-am confruntat de multe ori cu situații de urgență în care femeile au fost abuzate fizic și psihic, apoi au fost nevoite să fugă din calea violențelor provocate de partenerii lor de viață. Uneori, femeile sunt singurele victime, alteori chiar și copiii lor au de suferit.

Pentru aceștia există foarte puține soluții de adăpostire din calea „furtunilor familiale”, un lucru atât de necesar atât pentru siguranța, cât și pentru schimbarea în bine a vieții lor.

De aceea, ne-am propus ca YANA să ofere un loc absolut sigur, în care mame și copiii lor sau persoane singure să se poată adăposti și să se simtă în siguranță. Și, desigur, cu sprijinul nostru, să se poată pregăti de o viață fără violență, mai demnă.