BOARD-UL  REPREZENTANȚEI YANA ÎN ROMÂNIA

Diana-Livia Neacșu
Diana-Livia NeacșuMembru
„Dăruiesc pentru că am primit la rândul meu” e mantra pe care Diana o aplică zi de zi și care a condus-o să devină parte a Board-ului YANA. În ultimii 15 ani, a avut șansa să studieze și să profeseze în domeniul comunicării în șase țări din Europa și America de Nord. A primit sprijin în momente cheie, fie că a venit sub forma unor burse (Fulbrigh sau a Fundației pentru o Societate Deschisă), fie că a venit din partea unor mentori generoși și dedicați. Din momentul în care a cunoscut-o pe Antonia Frick, fondatoarea YANA, în Liechtenstein, și-a dorit să dea o mână de ajutor. Iar experiența pe care a căpătat-o coordonând proiecte în domeniul educației și al integrării pe piața muncii la nivel european, i-a permis să contribuie în mod pragmatic la nevoile Fundației.
Ana Gabriela Mateiu
Ana Gabriela MateiuPreședinte
Având experienţă în lucrul cu copiii străzii, precum şi studii de licenţă la Facultatea de Teologie Catolică şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti și formare postuniversitară în management la Academie de Studii Economice din București, începând din anul 2004 Gabriela Mateiu se dedică înfiinţării şi dezvoltării programelor YANA în judeţul Bacău.
„Lucrând cu copiii şi tinerii străzii, am văzut că mulţi proveneau din regiunea din care veneam eu şi mi-am dorit să pot face ceva pentru ca mai puţini copii şi tineri să ajungă în situaţii asemănătoare. Invitaţia Antoniei Frick de a lucra împreună mi-a dat şansa de a contribui la îmbunătăţirea vieţii copiilor aflaţi în situaţii de risc şi la prevenirea abandonului familial şi, prin YANA, să-mi aduc aportul la dezvoltarea unor comunităţi în regiunea mea natală.”
Valeriu Timofan
Valeriu TimofanMembru
Valeriu Timofan este inginer și director general al Hoval România, reprezentanță a grupului Hoval, o companie ale cărei valori fundamentale includ responsabilitatea pentru energie și mediul înconjurător, responsabilitate care se extinde și asupra mediului social. Relația profesională îndelungată cu Antonia Frick, precum și admirația și respectul pentru activitățile sociale pe care aceasta le desfășoară cu abnegație de peste 25 de ani, l-au motivat să se alăture consiliului director Yana România pentru a sprijini eforturile fundației în implementarea cu succes a unor programe sociale complexe și coerente. Decizia de a se implica vine din dorința de a oferi atât locuințelor premium, cât și celor defavorizate un mediu plăcut, sănătos și sigur, și de a susține astfel familiile vulnerabile, în mod special tinerii, căci ei sunt speranța într-un viitor mai bun. Motivația de a-și pune resursele și expertiza în slujba comunității este hrănită și de convingerea că responsabilitatea socială este un instrument esențial prin care putem realiza schimbările necesare și ne putem conecta într-un mod mai empatic și autentic cu ceilalți.

BOARD-UL  YANA CHARITABLE FOUNDATION LIECHTENSTEIN

Antonia Frick
Antonia FrickPreședinte
Consiliul de administrație al Fundației YANA este condus de Antonia Frick, fondator și președinte YANA. Antonia Frick lucrează în sectorul caritabil din România de aproape 30 de ani. În 2006, ea a înființat Fundația YANA – You Are Not Alone pentru a se dedica în întregime familiilor aflate în dificultate și pentru a realiza propriile proiecte caritabile.
Alteța Sa S.A.S. Prințul Michael de Liechtenstein
Alteța Sa S.A.S. Prințul Michael de Liechtensteinmembru
Prințul Michael de Liechtenstein sprijină YANA prin cunoștințele sale profesionale ca economist de afaceri. Prințul Michael este, de asemenea, fondatorul și autorul Serviciului de informații geopolitice GIS. GIS furnizează presei rapoarte despre evenimente relevante pentru politica mondială, independent de interesele politice și economice. Acest lucru ne permite să evaluăm corect dezvoltarea României din toate punctele de vedere.
Hansjörg Frick
Hansjörg Frickmembru
În viața sa profesională, fostul consilier guvernamental Hansjörg Frick a călătorit în întreaga lume pentru o companie activă la nivel internațional, de asemenea ca manager imobiliar. YANA poate beneficia de experiența sa vastă, în special în domeniul proiectelor de construcții. Nu în ultimul rând, în calitate de consul onorific al României în Liechtenstein, Hansjörg Frick ajută Fundația să stabilească contacte importante.

Annemie D’Hulster
Annemie D’Hulstermembru
Annemie (Anna Maria) D’Hulster este membră a Consiliului Fundației Yana din octombrie 2023. Annemie a lucrat la nivel internațional în calitate de consultant în management și, de asemenea, a cofondat o companie de asigurări. În prezent, ea este membră a Consiliului de administrație. Ea contribuie nu doar cu expertiză organizațională și de management al afacerilor. Datorită activităților sale internaționale, Annemie D’Hulster se adaptează fără efort în cadrul diferitelor structuri administrative și acționează ca un constructor de punți între Liechtenstein și România.
Roswitha Feger-Risch
Roswitha Feger-Rischmembru
Roswitha Feger-Risch este istoric de artă și jurnalist calificat. Ea are mulți ani de experiență în activitatea fundațiilor. În cadrul YANA, este responsabilă pentru relațiile cu mass-media și cu publicul, precum și pentru relația cu donatorii.
Johanna Hemmerle
Johanna Hemmerlemembru
Cel mai tânăr membru al Consiliului de administrație este Johanna Hemmerle. De la finalizarea masteratului în contabilitate și finanțe, a lucrat ca manager de vânzări la o bancă din Liechtenstein. Cunoștințele ei ne ajută să clarificăm problemele financiare.
Andreas Aczel
Andreas Aczelmembru
Din 2022, Consiliul fundației este completat de Andreas Aczel. Acesta este profesor la Liechtenstein Gymnasium și, de mulți ani, însoțește un grup de elevi în România cel puțin o dată pe an. Acolo, aceștia petrec o săptămână în satul Larguța și în împrejurimi, ajutându-i pe locuitori cu importante lucrări pe care participanții le fac cu propriile mâini. Andreas Aczel îi cunoaște personal pe mulți dintre copiii și personalul YANA, îi susține și le urmărește dezvoltarea.