YOU ARE NOT ALONE

Din dorința nemărginită de a-i sprijini pe cei din jur, Antonia Frick fondează în 1996 grupul de lucru YANA în România, după ce timp de 26 de ani, a condus în calitate de președinte, programul de ajutor pentru familie, „Familienhilfe Liechtenstein”.

„Am simțit mereu cât de recunoscătoare ne sunt familiile, cât de recunoscători ne sunt părinții. Și când vezi succesul copiilor, care sunt deja activi profesional și obțin locuri noi de muncă, asta e o motivație imensă. Asta m-a motivat tot timpul!”

Fundaţia YANA este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și independentă, ce are scopul de a crea şi implementa proiecte de sprijinire a familiei, a persoanelor singure, a copiilor şi a altor categorii sociale aflate în situaţii de vulnerabilitate.

Fundația YANA derulează proiecte adresate familiilor, vârstnicilor, copiilor şi tinerilor din judeţul Bacău, comuna Nicolae Bălcescu, fără a se limita la această arie în privinţa acordării de asistenţă. Fundația din România este o reprezentanță a YANA Charitable Foundation, cu sediul în Principatul Liechtenstein.

Cu o vechime de 24 de ani, YANA este un grup de lucru fondat în 1996 de Doamna Antonia Frick. Având o experiență de 26 de ani în calitate de doamnă președinte a programului de ajutor pentru familie „Familienhilfe Liechtenstein”, Antonia Frick vine în România în 1995. Acela este momentul în care se hotărăște să creeze și să susțină la noi în ţară proiecte de sprijinire a familiei şi a altor categorii sociale vulnerabile. Îşi începe munca prin căutarea şi alegerea de colaboratori în mediul universitar de specialitate din București, unde face primele investiţii strategice, oferind burse studenţilor în asistenţă socială, dintre care unii au pus ulterior bazele mai multor programe sociale, în diverse zone ale ţării.

În anul 1997, înfiinţează primele proiecte sociale, pentru familii şi vârstnici, în Bucureşti şi Bacău, împreună cu specialişti români. Astfel ia naştere Fundaţia Bucureştii Noi, în acei ani în care aveau loc evacuări imediate din cauza datoriilor la întreţinere pentru familiile numeroase sau sărăcite din cauza şomajului sau a bolilor.

Sprijinul oferit însemna, după nevoie, ajutor financiar pentru plata întreţinerii, reparaţii de urgenţă, medicamente sau intervenţii chirurgicale, alimente de bază, îmbrăcăminte şi rechizite pentru şcolari. De atunci, în Bucureşti şi Bacău, sute de familii marcate de lipsurile fundamentale unui trai decent au fost susținute pe parcursul mai multor ani.

Prin înfiinţarea centrelor de zi pentru copii, YANA a dorit să răspundă unor situaţii concrete ale unor copii care provin din familii în dificultate, în special monoparentale, și se află în situaţii de risc, chiar în pragul înstrăinării de familie sau al abandonului şcolar.

Astăzi, în aceste case, însoțim zilnic 130 de copii în formarea şi dezvoltarea lor, prin servicii menite să le îmbunătăţească calitatea vieţii şi să le ofere şansa la un viitor mai bun prin educaţie.

Oferim aceste servicii în parteneriat cu administraţia publică a comunei Nicolae Bălcescu, cu şcolile din zonă, cu alte instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale.

Principalii sponsori sunt

logo sponsor hoval - yana
logo sponsor sika group - yana
logo sponsor industrie und finanzkontor - yana
logo sponsor medicor foundation - yana