Project Description

Terapiile

Camera senzorială

  • Este un spațiu special conceput și dotat cu echipamente menite să sprijine dezvoltarea copiilor care întâmpină dificultăți senzoriale în viața de zi cu zi. Principalele sisteme vizate sunt sistemul vestibular, sistemul tactil și sistemul proprioceptiv, toate trei fiind indispensabile pentru îndeplinirea oricărei activități întreprinse. Terapeutul ocupațional, al cărui principal scop este să îmbunătățească calitatea vieții copiilor și să îi ghideze în deprinderea autonomiei acasă, la școală și în societate, aplică tehnici de integrare senzorială utilizând hamacul, trambulina sau gimball-ul, precum și instrumente atractive de motricitate fină și coordonare, astfel încât învățarea să devină o activitate plăcută și semnificativă pentru copii.

Terapie ocupațională individuală și de grup

  • Prin activitățile de terapie ocupațională individuală și de grup se dezvoltă abilități, cunoștințe, valori și atitudini necesare participării sociale prin cunoașterea și promovarea drepturilor proprii și ale celorlalți. Implicarea sistemelor senzoriale în activități ludice, de mișcare sau de exersare a deprinderilor de viață este cu preponderență importantă în dezvoltarea personală a copilului precum și în îmbunătățirea învățării active, nevoie evidențiată în special în perioada de tranziție de la sistemul de învățământ clasic la cel online.

Logopedie

  • Terapia logopedică are drept scop stimularea cognitivă a copilului și dezvoltarea tuturor ariilor care contribuie la învățarea comportamentului de scris-citit. Pe de altă parte, se ocupă cu educarea limbajului fonematic, educarea respirației și a echilibrului inspir-expir, îmbunătățirea mișcării organelor fono-articulatorii, dezvoltarea vocabularului activ și pasiv al limbajului receptiv și expresiv, optimizarea orientării spațio-temporale și dezvoltarea motricității fine și grosiere. Ședințele de logopedie conțin exerciții și jocuri variate, atractive, care ajută la stimularea comunicării expresive, la corectarea pronunției și a tulburărilor de voce, ritm și fluență.

Kinetoterapie

  • Kinetoterapia constă în aplicarea unor seturi de exerciții bazate pe principii științifice, care au ca scop creșterea mobilității, forței și a rezistenței unui individ.
    Este un mijloc terapeutic important în cadrul recuperării adolescentului sau copilului și care se desfășoară prin programe specifice în funcție de vârstă și patologie, cu scopul de a trata sau preveni diverse afecțiuni. Corectarea posturii, îmbunătățirea rezistenței musculare și recuperarea mobilității.