Scopul acțiunilor noastre este de a detecta şi interveni în cazul persoanelor vârstnice, care trăiesc în sărăcie şi boală.

Activăm îndeosebi în mediul rural, iar beneficiarii noştri sunt familii și vârstnici în situaţii dificile: locuinţe improprii din punct de vedere al dotărilor la nivel de electricitate, încălzire, igienă, deseori combinate cu o hrană insuficientă şi neechilibrată.

În acest domeniu, acţiunile noastre se concretizează prin:

  • Suport material pentru procurarea combustibililor pentru iarnă,

  • Procurarea alimentelor pentru o hrană mai bună,

  • Ajutor la renovarea și igienizarea locuinţelor aflate în stare avansată de degradare.

La aceste condiţii externe, se adaugă deseori singurătatea şi abandonul familial şi social, fapt care face ca vizitele la domiciliu să devină nu numai o ocazie de a constata nevoi şi de a evalua posibilităţile de intervenţie, ci şi un binevenit suport moral.

Fiecare gest contează!

Fondul pentru Vârstnici îi sprijină acum pe seniorii din comunele Nicolae Bălcescu și Mărgineni, Bacău.

În contextul izolării sociale determinate de pandemie, seniorii din localitatea Nicolae Bălcescu, beneficiari ai Fundației YANA – You Are Not Alone, primesc ajutor prin Fondul pentru Vârstnici al Fundației Regale Margareta a României.

Izolarea socială înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, ei având nevoie de diverse tipuri de ajutor pentru a face față noilor provocări.

Persoanele în vârstă sunt o categorie vulnerabilă și tot ei au mobilitatea cea mai redusă.

Nu în ultimul rând, vârstnicii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și o experiență extrem de redusă în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă posibilitatea de a cumpăra online.

De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată.

În această perioadă, Fundația YANA oferă sprijin unui număr de 50 persoane vârstnice din localitatea Nicolae Bălcescu, asigurând cumpărături livrate acasă, sprijin emoțional și facilitarea accesului la informații, proiect al Fundației Regale Margareta a României și finanțat de Fundația Orange România.

Cu sprijinul

logo fundatia margareta - yana

Fondul de Urgență – în timpul stării de urgență am oferit 140 de pachete cu alimente de bază, săpun și detergenți unui număr de aproape 400 de persoane din mai multe sate din județul Bacău.

Împreună cu ajutorul material, oamenii au primit și mesajul de încurajare și de solidaritate al donatorilor.

Cu sprijinul

partener fundatia comunitara bacau - yana